Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Ámokfutó gyilkolt Kínában

Baltával felfegyverkezett ámokfutó támadt járókelőkre egy kínai város utcáján. A mentális betegségben szenvedő földműves hat embert – köztük két kislányt – megölt, kettőt pedig megsebesített, mielőtt elfogták.

Hírösszefoglaló
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat embert – két óvodáskorú kislányt és négy felnőttet – megölt, két másikat pedig súlyosan megsebesített tegnap egy baltával felfegyverkezett férfi Kínában, az ország középső felében lévő Honan tartomány Kungji városában. A 30 éves Vang Hung-pin a reggeli órákban, a nyílt utcán, egy óvoda közelében támadta meg a járókelőket, miközben azok éppen az intézménybe mentek gyermekeikkel – jelentette a Reuters. A mentális betegségben szenvedő földműves áldozatai közül négyen a helyszínen, ketten pedig a kórházban vesztették életüket. A baltás gyilkost még az utcán elfogták a rendőrök, akik azonban részleteket nem közöltek az akcióról.
Kínában tavaly óta drámaian megszaporodtak az iskolák, a nyugdíjasházak elleni, illetve az utcán elkövetett ámokfutó-támadások, amelyeknek elkövetői rendszerint elmebetegek – emlékeztetett az MTI. A legsúlyosabb eset tavaly májusban történt, akkor hat gyermeket és egy felnőttet szúrt halálra, valamint legalább húszat megsebesített egy férfi, mielőtt végzett magával az északnyugati Senhszi tartományban. Tavaly augusztusban a kelet-kínai Santung tartomány Cepo településén egy 60 centiméter hosszúságú késsel támadó, dühöngő férfi három gyereket megölt, további hármat és négy nevelőt pedig megsebesített. A 26 éves ámokfutót elfogták. Tavaly összesen hat hasonló eset történt a kommunista országban. Négy éve tizennyolc óvodást, valamint óvónőjüket is megsebesítette egy csavarkulccsal egy zavart elméjű férfi Kuangtung tartomány egyik óvodájában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.