Ámokfutók az Egyesült Államokban

Két ámokfutó is lövöldözött kedden az Egyesült Államokban: egy férfi a Nevada állambeli Carson városban négy embert lőtt agyon, további nyolcat pedig megsebesített. Pár órával korábban Nyugat-Virginiában, Morgantownban egy 22 éves férfi lelőtt öt embert. A vérengzések után mindketten öngyilkosságot követtek el.

Hírösszefoglaló
2011. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy férfi agyonlőtt négy embert, további nyolcat pedig megsebesített kedden Amerikában, Nevada állam fővárosának egyik palacsintázójában – írta tegnap a CNN. A hírügynökség beszámolója szerint a harminckét éves ámokfutó a reggelijüket fogyasztó emberekre nyitott tüzet egy módosított AK–47-es gépkarabéllyal Carson város IHOP gyorsétteremláncának étkezőjében. Szemtanúk vallomásából kiderült, a férfi helyi idő szerint nem sokkal kilenc óra előtt érkezett kocsijával a palacsintázó elé, majd a járműből kiszállva azonnal rálőtt egy arra járó motorkerékpárosra és ezután kalasnyikovval a kezében sétált be a gyorsétterembe. A tizenegy meglőtt emberből öten a Nemzeti Gárda egyenruháját viselték, és közülük ketten haltak meg, egyikük nő. Az ámokfutó harmadik halálos áldozata szintén egy nő volt. A negyedik ember életéért kórházban küzdöttek az orvosok, de a férfi tegnap reggel belehalt súlyos sérüléseibe – mondta el újságíróknak Ken Furlong, Carson város seriffje. A támadó a vérengzés után saját magát is főbe lőtte az étterem parkolójában. A rendőrség kiérkezésekor a tettes a földön feküdt, és már alig lélegzett, s bár kórházba szállították, nem sokkal később életét vesztette.
Egy szemtanú a mészárlás kezdetén saját pisztolyával próbálta lelőni az ámokfutót, de az időközben bement az étterembe – írta az AP. A rendőrségnek sikerült azonosítania a gyilkost, Eduardo Senciont, aki Carson városban élt és egy családi vállalkozásban dolgozott Kaliforniában. Nem tudni, hogy Senciont mi késztette tettére, de családja szerint nem volt épelméjű. Soha nem volt fegyveres testület tagja, és senkit nem ismert az étteremből – állította a család. Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a gyilkosnak bármi köze lett volna a Nemzeti Gárdához, illetve a testület ellen irányult volna a merénylet – közölte a gárda szóvivője.
Néhány órával a nevadai eset előtt a Nyugat-Virginiai Morgantownban egy 22 éves férfi lelőtt öt embert, akiket mind ismert. Ezután elmenekült a szomszédos Pennsylvania államba. Amikor a rendőrség rátalált, öngyilkos lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.