ANNO

MN
2011. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

62 éve
Hírek
Az UNO egyik különbizottsága Lake-Successben Ion néger király esetével foglalkozott, aki Angol-Kamerunban uralkodik és hatszáz felesége van. Feleségeinek egy részét még apjától örökölte, a többit gyerekkora óta gyűjtötte össze. Az UNO most foglalkozik ezzel a rendkívül komplikált afrikai poligámia kérdésével, amelynek szociológiai, gazdasági és politikai hátterét az UNO fel akarja deríteni és az egész kérdést napirendre akarja tűzni.

A házasságkötések számának állandó emelkedéséből a javuló életszínvonal által fokozódó életkedvet állapítják meg jelentésükben a budapesti kerületi elöljárók.

Hirdetés
ROTSCHILD KLÁRI NŐI DIVATSZALONJA
a régi helyén, IV., Deák tér 3. értesíti hölgyközönségét, hogy szabadságáról visszaérkezve a legszolidabb és mindenki által elérhető árakon áll rendelkezésre.
1949. augusztus 25., csütörtök

50 éve
Kommunizmus: hamarosan
A Pravda keddi számának vezércikke megállapítja, hogy a szovjet dolgozók egyre világosabban látják hazájuk ragyogó jövőjét. A most következő két évtized alatt a Szovjetunióban felépítik a kommunista társadalmat. A Szovjetunió sohasem látott hatalmas termelőerőkkel rendelkezik majd, a technikai fejlődés színvonalában felülmúlja a legfejlettebb országokat is, és az egy főre jutó termelésben az első helyet foglalja el majd a világon.
A vezércikk ezután rámutat arra, hogy a szovjet ipar termelésének a legközelebbi tíz év alatt körülbelül 2,5-szeresére, 20 év alatt pedig legalább hatszorosára kell növekednie és messze maga mögött kell hagynia az Egyesült Államok jelenlegi ipari termelésének színvonalát.
A burzsoá közgazdászok azt bizonygatják, hogy a Szovjetunió ipari termelésének fejlődési üteme a termelés növekedésének arányában „elkerülhetetlenül csökkenni fog”. A Pravda hangsúlyozza, hogy a szocialista tervgazdálkodás természeténél fogva nem ismeri a fejlődés ütemének lanyhulását.
1961. augusztus 23., szerda

A Magyar Nemzet korábbi számaiból válogatta: Pethő Tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.