Aranyra váltott a női trió

Munkatársunktól
2011. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományos versenyek három ezüst- és egy bronzérmét követően tegnap a női váltó révén megszerezte első aranyérmét a magyar válogatott a moszkvai öttusa- világbajnokságon. A Kovács Sarolta, Gyenesei Leila, Tóth Adrienn összeállítású trió vívásban a 4. helyen nyitott a 13 csapatos mezőnyben. Az uszodában a papírformának megfelelően a mieink bizonyultak a leggyorsabbnak, s átvették a vezetést. Bár a lovaglás nem sikerült túl jól, maradtak az élen a zárókombináció előtt is, igaz, egyszerre indultak a két ponttal kevesebbet gyűjtött csehekkel. Kovács kiváló futása után 14 mp előnnyel adta át a váltást Gyenesei Leilának, aki tartotta a távolságot üldözőivel szemben, de vészesen közeledni látszott a német csapat. A befutó Tóth Adriennre feljött az olimpiai bajnok Lena Schöneborn, de idei Eb-második honfitársnőnk visszaverte a támadást. A magyar trió tehát a hagyományos csapatverseny ezüstérme után ezúttal megelőzte a németeket.
– A németekkel szemben legalább másfél perces előny kell a kombinált utolsó szám előtt, most csak 40 mp volt. A lövészet első sorozatánál már csak 20 mp körüli volt az előnyöm. Bevillant, hogy az Eb-n 28 mp-em volt, s Schöneborn leelőzött. A második körben jobban céloztam, ő hibázott, én még futásban kiadtam magamból mindent – értékelt boldogan Tóth Adrienn.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.