Árulózás után védelem Gyurcsánynak

Védelmébe vette Gyurcsány Ferencet Szanyi Tibor annak kapcsán, hogy a volt miniszterelnököt a sukorói telekcsereügylettel összefüggésben gyanúsítottként akarják kihallgatni. Szanyi a kormánypártok és az ügyészség mellett bírálta az LMP-s Schiffer Andrást is, akinek feljelentése nyomán eljárás indult Gyurcsány ellen.

Munkatársunktól
2011. 09. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes politikai súlyával kiáll az MSZP a volt miniszterelnökök mellett, és a leghatározottabban visszautasítja azt a gyakorlatot, amely során korábbi kormányzati tisztségviselőket a Fidesz ügyészségi vagy egyéb más úton próbál befeketíteni – mondta Szanyi Tibor a Bábszínház előtt tartott sajtótájékoztatóján. A szocialista képviselő szerint valós színjáték az, amit a Fidesz végez, „abban a bábszínházban, amit kormányzás gyanánt csinál”. Az MSZP elnökségi tagja kifejtette, hogy ebben a színjátékban Szijjártó Péter nap mint nap képes „telehazudni az országot”, míg Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a legképtelenebb történetekkel sokkolja a közvéleményt. – Az ügyészség hűen szolgálja ezeket a rémálmokat, amelyeket az orbáni bábszínház megtervezett – mondta Szanyi Tibor. A politikus a Gyurcsány ellen feljelentést tevő Schiffer Andrásról azt mondta, az LMP frakcióvezetője „élő bizonyítéka annak, hogy egy ember lehet más, mint korrekt politikus, ő indította el azt a lavinát”. A politikus szerint Bajnai Gordon kihallgatása után az ügyészség a fő produkcióra készül, hogy Gyurcsány Ferencet citálják valamiféle gyanúsítottként „ország-világ színe elé” (a volt kormányfő mentelmi ügyéről holnap tárgyal a parlamenti szakbizottság). Szanyi felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul térjen rá az ország méltó kormányzásának útjára.
Schiffer András, az LMP frakcióvezetője lapunknak azt mondta: nem kíván érdemben foglalkozni Szanyi kijelentéseivel. Megjegyezte: pártja a Fidesz–KDNP ellenzéke, és nem tudja mire vélni, hogy az elvileg ugyancsak ellenzéki szocialisták hetek, hónapok óta az LMP-vel „szórakoznak”.
Szanyi korábban többször is vitába keveredett Gyurcsány Ferenccel és követőivel. A Facebookon közölte például, hogy az őszödi beszédet maga a szónok és közvetlen munkatársai, közös döntéssel adták át a sajtónak. A képviselő máskor arról értekezett, hogy Gyurcsány kiválása az MSZP-ből nem rengetné meg a pártot, de bírálta a volt miniszterelnök kezdeményezésére indított pártszavazást is. Szanyi egyszer árulónak nevezte párttársát, akinek egy szavát se lehet elhinni. – A pártot, a frakciót körülbelül százszor verte át. Egy kezelhetetlen, követhetetlen ember tirádáival nem kívánok foglalkozni – közölte Gyurcsányról Szanyi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.