Átszervezik a Yahoo!-t

Balogh Roland
2011. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnálattal közlöm, egy telefonbeszélgetés során kirúgott az igazgatótanács elnöke; megtiszteltetés volt önökkel dolgozni, a legjobbakat kívánom a jövőre nézve – írta körüzenetben az amerikai Yahoo! vállalat menesztett vezérigazgatója. Carol Bartz felmentését később az internetes szolgáltatásokban érdekelt cégóriás közleményben erősítette meg. „Noha Bartz 2009 januárjában kritikus helyzetben vette át a vállalat irányítását, most olyan személyekre van szükségünk, akik sokkal dinamikusabb munkát végeznek” – indokolta a menesztést a Yahoo!. Egyúttal közölték, az eddigi ügyvezetőt, Timothy Morse-t nevezik ki ideiglenesen a posztra, akinek operatív munkáját számos vezető beosztású alkalmazott segíti majd. A cég közleménye – Roy Bostock igazgatótanácsi elnököt idézve – arra is kitért, jelentős belső átalakulások várnak a Yahoo!-ra, azért, hogy visszataláljanak arra az útra, amelyen megint jelentős növekedésnek indulhat a cég.
A többek között az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb elektronikus levelezőrendszerét, önálló, tematikus hírportált, közösségi oldalt és csevegőprogramot működtető, 1994-ben alapított vállalat évek óta szorult helyzetben van. Hazai riválisaival, főleg a Google-lal pedig egyre nehezebben tud lépést tartani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.