Autóval törtek be a plázába

Csibra Tibor
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gépkocsival betörte az augusztus 20-i ünnep miatt zárva tartó győri pláza bejáratát, majd egy ékszerüzletből tízmillió forint értékű arany és ezüst ékszert zsákmányolt két elkövető szombaton a megyeszékhelyen. A vélhetőleg külföldi tettesek egy fehér Volkswagen Golffal rontottak be a bevásárlóközpontba, ahol két biztonsági őr volt az esetkor, egyikük a térfigyelő kamerák képét figyelte a pihenőhelyen lévő monitorokon, a másik épp a mosdóban volt. A felvételek tanúsága szerint a kocsiból egy ember ugrott ki, kalapáccsal betörte az ékszerüzlet kirakatát, és villámgyorsan összeszedte az ott lévő értékeket, társa ezalatt az áruházban megfordult a járművel, majd elhajtottak a helyszínről. A rablók másfél percet töltöttek az akcióval – tájékoztatta lapunkat Horváth Csaba, a győri városi rendőrkapitányság vezetője. Az ezredes a részletekről elmondta, hogy Nyugat-Európában számos hasonló esettel találkoztak már a rendőrök, hazánkban eddig nem történt ilyen. A szakemberek kostámadásnak nevezik ezt a fajta bűntettet. A bandák igen szervezettek, a győri páros egy Ausztriában a forgalomból évekkel ezelőtt kivont, lopott szlovák rendszámú kocsival tört be a plázába, meneküléskor néhány saroknyira egy másik, piros autóba szálltak át. A csoportok többnyire nem saját hazájuk üzleteit fosztogatják, Nyugat-Európa tucatnyi országát egy főképp litvánokból álló társaság rabolta végig az elmúlt években.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.