Az aczéli három T koráról Tirolban

R. Kiss Kornélia
2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rangos filmworkshopon foglalkoznak mától a kommunista éra magyar filmgyártásával az ausztriai Alpbachban rendezett Európai Fórumon, ahol hatvan ország négyezer résztvevője, köztük fiatal diplomások és hallgatók vitatják meg a jelen aktuális kérdéseit számos témában.
A kétnapos filmworkshop Magyar film Hollywood és a politika között alcímmel fut, utalva a magyar filmesek külföldi sikerei mellett arra is, hogy a hazai filmgyártásra a politikai rendszer visszásságai is rányomták a bélyegüket. Megemlékeznek a magyar filmiparnak azokról a nagy alakjairól, akik külföldi, főleg amerikai emigrációban szereztek világhírnevet. A fórumon Vitézy László filmrendező tart előadást a szocializmus korabeli magyar filmgyártásban, a támogatott, tűrt, tiltott kultúrpolitikai kategóriák – a hírhedt három T – világában szerzett tapasztalatairól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.