Az áram áráról tárgyalnak

Dékány Lóránt
2011. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfelelő egyetemes szolgáltatói áramár jóváhagyásáról tárgyalunk jelenleg a Magyar Energia Hivatallal. A jelenlegi szinten ugyanis a válságadó miatt veszteséges a tevékenységünk – mondta tegnap újságírók előtt Thierry Le Boucher, az EDF Démász elnök-vezérigazgatója. A sajtótájékoztatón arról is szó esett, hogy a Démász és a szintén a francia EDF tulajdonában lévő Budapesti Erőmű Zrt. egy cégbe olvadhat. – Az összeolvadás hatékonyabbá tenné a vállalatot a beszerzések és a kommunikáció terén, ugyanakkor ez nem jelentene létszámleépítést – jelentette ki Gerard Roth, az EDF közép-európai regionális igazgatója.
Az új feladatokhoz új vezérigazgatót neveztek ki a Budapesti Erőmű Zrt. élére Jean-Noel Reimeringer személyében. Az erőműcéget azonban nemcsak az EDF belső stratégiai átalakítása, hanem a kötelező áramátvételi támogatás módosítása is érinti. – Fontos, hogy az új, fenntartható üzleti működést biztosító szabályozás ez év októberéig kialakuljon. A távhőtermelő piac szereplőinek nagy része jelenleg veszteséggel számol – szögezte le Vinkovits András, a Budapesti Erőmű Zrt. vezérigazgató-helyettese. Az új támogatási rendszerhez szükséges törvénymódosítás a napokban kerülhet a parlament elé, a fejlesztési tárca szerint az indítvány tárgyalásához sürgősségi eljárást kérnek majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.