Az első tanévnyitó

Munkatársunktól
2011. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap ünnepi tanévnyitóval megnyitotta kapuit Budapesten a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat. Balog Zoltán felzárkózásért felelős államtitkár arról beszélt, hogy Magyarország csak akkor lesz erős és boldogabb hely, ha cigánynak lenni természetes lesz, illetve a roma-nem roma együttműködés magától értetődővé válik. Kiemelte: a roma kollégisták az ország számára befektetésnek minősülnek, kollégiumi képzésükre a kormány csaknem százmillió forintot költött. A tanévnyitón jelen volt Bölcskei Gusztáv református püspök és Gáncs Péter evangélikus elnök-lelkész. A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat keretében idén Nyíregyházán az evangélikusok, Miskolcon a görög katolikusok, Debrecenben a reformátusok és Budapesten a jezsuiták nyitnak szakkollégiumot a cigány egyetemisták és főiskolások számára, csaknem száz tanulóval. (T. P.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.