Az UD-ügyről kérdezték Vadai Ágnest?

Az előző ciklusra visszanyúló lehallgatási botránnyal, az úgynevezett UD-üggyel összefüggésben tettek fel kérdéseket a katonai ügyészek a szocialista Vadai Ágnesnek. Ezt feltételezi a hatósági nyilatkozatok alapján az időközben tönkrement vagyonvédelmi vállalkozás jogi képviselője. Vadai részleteket továbbra sem közöl.

Munkatársunktól
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialista politikust augusztus második hetében hallgatta meg tanúként a Budapesti Katonai Ügyészség. Vadai Ágnes – aki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának az elnöke – akkor annyit közölt a sajtóval, hogy a meghallgatásnak nincs köze ahhoz a kémügyhöz, amelyben több volt titkosszolgálati vezetőt államellenes bűncselekményekkel gyanúsítanak.
Vadait a szintén az első ciklusra visszanyúló UD-ügy telefonlehallgatásairól kérdezhették – ezt feltételezi a cég jogi képviselője. Futó Barnabás arra emlékeztet, hogy a szocialista képviselőt olyan büntetőügyben idézték be tanúként, amely jogosulatlan titkos információgyűjtés gyanújával indult. Az ügyvéd feltételezését a politikus nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A Hír TV szerint Vadai ellentmondásosan nyilatkozott: néhány hete még államtitokra hivatkozott, most viszont már maga sem tudja, hogy miről faggatták az ügyészek.
Az UD-ügy három éve robbant ki, amikor az akkori titokminiszter azzal vádolta meg az akkor még ellenzékben lévő Fideszt, hogy árnyék-titkosszolgálatot működtet. Szilvásy György bizonyítékként azokra a nyilvánosságra került telefonbeszélgetésekre hivatkozott, amelyeket az UD vezetői folytattak az első Orbán-kormány két titokminiszterével, Kövér Lászlóval és Demeter Ervinnel. Az UD-ügyben a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori vezetése feljelentést tett, de a Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiányában megszüntette a büntetőeljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.