Baltával támadtak a rendőrökre

2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véres incidensbe torkollott egy roma család születésnapi bulija hétfőn este Bagamérban. A hangoskodás miatt kihívott rendőrökkel szemben a mulatozók agresszívan léptek fel, szúró- és vágóeszközöket dobáltak feléjük. A támadók egyike baltával eltalálta az egyik járőrt a bal lapockáján. A rendőr sérülése a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közlése szerint nyolc napon belül gyógyuló. Tudósítónk információja szerint a járőr hátán ütött sebet össze kellett varrni.
Kelemen Éva rendőrségi szóvivő az ügy kapcsán közölte, az agresszív személyekkel szemben intézkedő járőrök a Készenléti Rendőrség segítségét kérték, közreműködésükkel elfogták az elkövetőket – információink szerint egy testvérpárt – akikkel közösen hét személyt a vámospércsi rendőrőrsön előállítottak. Ellenük a Debreceni Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást. A szóvivő hangsúlyozta, a rendőrség minden jogellenes magatartással szemben a leghatározottabban lép fel a rendelkezésre álló törvényes eszközökkel.
A véres incidens szemtanúi tegnap délelőtt még nem akartak tudni a rendőrt megsebesítő baltás támadásról, délután viszont az egyik szemtanú rokona lapunk tudósítójának elmondta, a rendőrökkel szembeforduló testvérpár egyike valóban sérülést okozott a járőrnek. A romák viszont úgy ítélték meg, hogy a hatóság aránytalanul erőszakosan lépett fel, nem fogadták el a garázdálkodó testvérpár bátyjának segítségét a konfliktus békés rendezéséhez, és gázspray-t is bevetettek a házban, ahol több gyerek is tartózkodott. Aba-Horváth István, a Hajdú-Bihar Megyei Területi Cigány Önkormányzat elnöke lapunkkal közölte, a történtek kivizsgálása érdekében levélben fordul a megyei rendőr-főkapitányhoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.