Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Biztatás Koszovónak

MTI
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország következetesen támogatja a nyugat-balkáni térség, s benne Koszovó európai integrációját, Budapest kész az ez irányú magyar tapasztalatok átadására, mondta Schmitt Pál államfő tegnap a sajtónak azután, hogy hivatalában fogadta Atifete Jahjagát, a Koszovói Köztársaság elnökét. Schmitt Pál megjegyezte: személyesen is elkötelezte magát, hogy más országok államfőivel beszéljen Koszovó elismerése érdekében, a közeljövőben a román és a szlovák államelnöknek fogja felvetni ezt a kérdést. Elmondta, vendégével beszéltek arról, hogy Koszovót eddig 81 ország ismerte el, számuk dinamikusan nőni fog, és ígéretet tett, a magyar külpolitika minden segítséget megad ennek előmozdításához. Atifete Jahjaga koszovói elnök kifejtette, meggyőződése, hogy Szerbia és Koszovó újabb megegyezéseket fog kötni egyebek között a személyek szabad mozgásáról, a gazdasági együttműködésről, a közös határátkelők vámhivatalainak létrehozásáról. A koszovói elnököt háromnapos látogatása során fogadja Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök is. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.