Biztató jelek a megégett kisfiúnál

2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb műtét vár ma arra a tízéves kisfiúra, aki egyelőre tisztázatlan körülmények között még múlt hétfőn gyújtotta fel magát a Tolna megyei Csibrákon. Hilcz Attilának ezúttal az egyik lábát operálják meg. A gyermek édesanyja lapunknak elmondta, hogy a mai beavatkozást még újabbak követhetik, amelyekkel az orvosok a gyermek lábait igyekeznek megmenteni. Hozzátette: kisfia az eddigi műtétek idején és utána szinte mindig kapott vért, mert az operációk alatt komoly vérveszteség érte. Hilcz Jánosné ugyanakkor örömteli hírekről is beszámolt, mert ugyan fia továbbra is életveszélyben van, de a tüdeje valamelyest elkezdett működni, ezért a lélegeztetőgépet alacsonyabb teljesítményre kapcsolták. További jó jel, hogy Attila gyomra csekély mértékben emészt, és hogy a kézen végrehajtott operációk után az orvosok biztató eredményeket tapasztalnak.
Ami a felajánlásokat illeti, lapunk úgy tudja, hogy a szerencsétlen eset után szóban sokan ígértek támogatást a családnak, de egyelőre ezeknek csak a töredéke érkezett meg. A segítségre pedig szükség lenne, mert Hilczné egyedül neveli három gyermekét. Ráadásul komoly nehézséget okoz, hogy az anyukának a fővárosba kell feljárnia gyermekéhez, akit a Bethesda Gyermekkórházban ápolnak.
Azt még továbbra sem tudni, hogy Attila hogyan szenvedett égési sérüléseket: szándékosan sebesítette meg magát vagy baleset érte. A rendőrség közigazgatási eljárással vizsgálja az eset körülményeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.