Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Bravúros török beugrás

Nem kell sokáig tanakodni azon, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája nyitányán hol született a legnagyobb meglepetés: az eredetileg nem is BL-résztvevő török Trabzonspor 1-0-ra nyert a sorozat 2010-es nyertese, az Internazionale otthonában. A milánói kék-feketékre, akik Samuel Eto’ót eladták Dagesztánba, rossz napok járnak.

Munkatársunktól
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Internazionale már az olasz bajnokságban sem indított jól, vasárnap hiába vezetett kétszer is Palermóban, 4-3-ra kikapott. A szurkolók rögtön visszasírták az Anzsi Mahacskalának 27 millió euróért eladott Samuel Eto’ót, dacára annak, hogy a helyére érkezett Diego Forlán első meccse 94. percében gólt szerzett. Az uruguayi támadó a Bajnokok Ligájában azonban csak a nyolcaddöntőben léphet pályára, ugyanis az Európa-liga selejtezőin augusztusban még játszott az Atlético Madridban. S bizony már szerdán nagy szükség lett volna rá, mert a San Siróban Sneijder, Milito, Pazzini, Zarate és a többi Inter-játékos sem tudta feltörni a Trabzonspor védelmét, mi több, a mérkőzés egyetlen török kapura lövéséből a cseh Ondrej Celustka a 76. percben 1-0-ra megnyerte a mecscset a vendégeknek. (Akik csak annak köszönhetően szerepelhetnek a BL-ben, hogy a török szövetség az ottani bundabotrány miatt a Fenerbahcét visszaléptette.)
A gólszerző találatát vidáman a születésnapos nagybácsijának ajánlotta, a vesztes fél részéről Gian Piero Gasperini vezetőedző szerint nem érdemeltek vereséget, játékosai igyekeztek, de nem volt szerencséjük, Esteban Cambiasso pedig azt fejtegette, hogy minden csapat életében akadnak nehéz időszakok. Nagy szerencséje az Internek, hogy a BL-ben a B csoport jóindulattal sem nevezhető erősnek, ráadásul a másik találkozón a Lille és a CSZKA Moszkva döntetlenre végzett egymással.
A D csoportban a Real Madridnak az sem okozott gondot, hogy Marcelót a 73. percben kiállították Zágrábban, Di María az 53. percben bevette a sokáig ellenálló Dinamo kapuját, s ezzel 1-0-ra nyert a királyi gárda. Krunoslav Jurcic, a házigazda szakvezetője azonban csapata játéka alapján okkal bizakodhat, hogy a Lyon és az Ajax ellen nem maradnak pont nélkül. „Nem emlékszem, hogy a Makszimir-stadiont valaha is hagyták-e el ilyen elégedetten szurkolók vereség után” – fogalmazott a tréner. Lám, a 0-1 is lehet jó eredmény, ha nem is az Internek.
Ugyanakkor a Real csapatában a győzelemnek sem örült felhőtlenül, a találkozót követő nyilatkozata valóságos panaszáradattal ért fel. „Nagyon elégedetlen vagyok a játékvezetéssel, remélem, ezzel a bíróval soha többet nem találkozom. (A norvég Svein Oddvar Moen volt a „bűnös” – a szerk.) Hagyta, hogy összeviszsza rugdossanak az ellenfél játékosai, akik, úgy hiszem, azért tették ezt velem, mert gazdag vagyok, jóképű és nagy futballista. Egyszerűen irigyek rám, más magyarázat nincs a viselkedésükre” – füstölgött a portugál játékos, aki az önjellemzéséből csak azt felejtette ki, hogy még szerény is…

Európa-liga. Csoportkör, 1. forduló, tegnapi eredmények. A csoport: Shamrock Rovers–Rubin Kazany 0-3, PAOK–Tottenham
0-0; B cs.: Hannover–Standard Liege 0-0, FC Köbenhavn–Vorszkla 1-0; C cs.: Hapoel Tel-Aviv–Rapid Bucuresti 0-1, PSV Eindhoven–Legia Warszawa 1-0; D cs.: FC Zürich–Sporting Lisboa 0-2, Lazio– Vaszlui 2-2; E cs.: Dinamo Kijev–Stoke City 1-1, Besiktas– Maccabi Tel-Aviv 5-1; F cs.: Paris SG–Salzburg 3-1, Slovan Bratislava–Athletic Bilbao 1-2. A többi mérkőzés lapzárta után ért véget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.