Budai Gyula újabb agrárcégeket vizsgál

Munkatársunktól
2011. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos újabb olyan agrárcégek privatizációjának átvilágítását kezdte meg, amelyek magánosításáról 2004 márciusában döntött a Medgyessy-kormány. A fideszes politikus a távirati irodának nyilatkozva felidézte, hogy ebben a körben összesen tíz agrártársaság tőkeemeléssel történő privatizációjáról határoztak, köztük a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. és a Hód-Mezőgazda Rt. állami tulajdonú részvényeinek értékesítéséről is. Mint emlékeztetett, ebben a két ügyben jelenleg hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt folyik nyomozás. Tájékoztatása szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által rendelkezésre bocsátott privatizációs iratok alapján a napokban kezdődő vizsgálat a Szerencsi Mezőgazdasági Rt.-t, valamint a Komáromi Mezőgazdasági Rt.-t, illetve a társaságok részvénycsomagjainak, eszközállományának átruházását és állami tulajdonú földterületek hasznosítására irányuló jogviszonyát érinti. A részvények elidegenítéséből a magyar állam mintegy 2,2 milliárd forint bevételt könyvelt el – közölte a kormánybiztos, hozzátéve, hogy a a Nemzeti Földalapból a két cég együttesen csaknem tízezer hektár földterületet használ haszonbérlet formájában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.