Busztragédia a 21-es főúton

Szarvassal ütközött az a busz, amely tegnap hajnalban a 21-es főúton árokba borult. Egy utas meghalt, egy életveszélyesen megsérült férfit pedig mélyaltatásban tartanak az orvosok. A vadászok arra figyelmeztetik a gépjárművezetőket, hogy figyeljenek jobban az utakon, mert elkezdődött a szarvasok násza.

Győr Ágnes
2011. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik utas, egy 43 éves férfi halt meg abban a buszbalesetben, amely a 21-es főúton, Nógrád megyében történt tegnap hajnalban, amikor árokba borult a Salgótarjánból Budapestre tartó menetrend szerinti járat – közölte lapunkkal Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Elmondta, a helyszínről 29 sérültet szállítottak kórházba, közülük egy ember állapota életveszélyes, háromé súlyos.
Bercsényi Lajos, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház főigazgatója a távirati irodának elmondta, 17 embert vittek be hozzájuk a mentők, egyikük életveszélyes koponyasérülést szenvedett, őt átszállították a fővárosi Honvédkórház – Állami Egészségügyi Központba, ahol folyamatos altatásban tartják. Két súlyos sérültnél combcsont- és lábszártörést, illetve agyrázkódást állapítottak meg. További 14 utast végtagsérülésekkel kezelnek.
Tizenkét embert a hatvani Albert Schweitzer Kórházba szállítottak. Közülük heten könnyebb sérüléseket szenvedtek, és ellátásuk után hazatérhettek – tudta meg lapunk Dolecsek Miklóstól, a traumatológiai ambulancia ügyeletesétől. Az orvos hozzátette, hogy öt embert vettek fel az osztályra, akik nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Állapotuk kielégítő, életveszélyes sérült nincs köztük.
Műszaki szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy szarvassal ütközött a Volánbusz Salgótarjánból Budapestre tartó járata Szurdokpüspöki és Jobbágyi között a 21-es főúton. A szarvas a balesetben elpusztult.
Legutóbb június 23-án, a 4-es úton, Kenderes közelében történt hasonló baleset. Akkor egy autóbusz teherautóval ütközött, s egy utas életét vesztette. Két nappal korábban hatan meghaltak és 26-an megsérültek az M70-es autóúton, amikor egy román autóbusz a Zala megyei Csörnyeföld közelében öszszeütközött egy Szlovénia felől érkező kamionnal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.