Cozma-per: rács mögött Pál Gábor

Velkei Tamás
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önként jelentkezett a rendőrségen Pál Gábor, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Pál még augusztus 30-án vonta ki magát a rendőri intézkedés alól, majd ismeretlen helyre távozott. A Cozma-ügy vádlottjával szemben korábban lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, az első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság döntését az ügyészség azonban megfellebbezte, amelynek a másodfokon eljáró bíróság helyt adott, s elrendelte Pál újbóli előzetes letartóztatását.
Lehner Béla, Pál Gábor jogi képviselője lapunknak úgy fogalmazott, hogy védence pillanatnyi indulati állapotban menekült el az intézkedő rendőrök elől, mivel meg volt győződve arról, hogy szabadlábon védekezhet a másodfokú ítélet kihirdetéséig. – Cselekedetének előjele, előkészülete nem volt – jelentette ki az ügyvéd, hozzátéve: nagy hibának tartja védence tettét, amellyel csak ártott ügyének, ráadásul ezek után biztos, hogy Pál Gábor a másodfok végéig már előzetesben marad. Hozzáfűzte: fogolyszökés gyanúja miatt is eljárás indulhat Pál Gábor ellen, az egyes médiumok által megírt, rendőrökkel való verekedést azonban nem látja bizonyítottnak. Pál Gábor rendőrségi elszámoltatása lapzártakor még tartott.
Mint ismert, Marian Cozma román válogatott kézilabdázót 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.