Csak részletekben fizet a Mal

Szeptember elején folytatódik az a kártérítési per, amelyet a Magyar Államvasutak indított a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. ellen.

Jakubász Tamás
2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV a tavalyi iszapkatasztrófa miatt keletkezett több mint háromszázmillió forintos veszteségének megtérítését követeli a timföldgyártól. A Fővárosi Bíróság az ügy májusi, első tárgyalásán – ideiglenes intézkedésként – úgy határozott: a Mal haladéktalanul fizessen százmillió forintot a vasúttársaság részére.
A MÁV-tól azt tudakoltuk, átutalta-e az összeget a Mal. Az államvasutak közölte, hogy a bírói döntés után az alumíniumipari cég tárgyalásokat kezdeményezett, és anyagi problémáiról számolt be. A MÁV végül 16 hónapos részletfizetést engedélyezett, eszerint a Mal öt- és tízmilliós részletekben fizeti ki a százmilliós summát. Az első két részlet, összesen húszmillió forint már a MÁV számláján van. A vasúttársaság lapunkkal közölte azt is: a devecseri és a somlóvásárhelyi állomások épületei nem sérültek meg a katasztrófában, ám az iszap egy devecseri szolgálati lakást elöntött. A lakó kiköltözött, az épület bontásra vár.
Bővebben a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.