Csendes emlékezés tíz év után

Pontosan tíz évvel az első repülőgépnek a Világkereskedelmi Központba csapódása után New Yorkban megemlékezés kezdődött a 2001. szeptember 11-i merényletekről, s világszerte – így Magyarországon is – tartottak gyászszüneteket, istentiszteleteket, emlékkoncerteket és más évfordulós megmozdulásokat.

Hírösszefoglaló
2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megemlékezés volt tegnap párhuzamosan a lerombolt Világkereskedelmi Központ helyén létesített Ground Zerónál, a Pentagonnál és a pennsylvaniai Shanksville közelében, ahol a negyedik eltérített repülőgép lezuhant. Az áldozatok között sok külföldi volt, több mint 90 országból. Madridban a trónörökös Fülöp herceg amerikai tölgyeket ültetett egy parkban, Párizsban átadták az ikertorony kicsinyített, 25 méter magas mását az áldozatok nevével, Anconában XVI. Benedek pápa imádkozott az odaveszettek lelkéért.
Az évfordulóra Amerikában különleges biztonsági intézkedésekkel készültek, lapzártáig semmilyen rendkívüli eseményről, merényletről nem érkezett hír.
Továbbiak a 9.,
publicisztika a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.