Csepeli gyilkosságok: újabb gyanúsítás

További holttestek után kutat a rendőrség a csepeli gyilkosságsorozat ügyében. Eddig négy áldozatot találtak meg. Eközben a magát macedónnak valló N. Alekszandarral két főre bővült a gyanúsítottak köre.

Csibra Tibor
2011. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár két embert gyanúsítanak emberöléssel a fővárosban, Csepelen elásott négy azonosítatlan holttest ügyének vizsgálatában. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a két hete őrizetbe vett Cs. Jánoson kívül a korábban letartóztatott N. Alekszandart is összefüggésbe hozza a gyilkosságokkal – tájékoztatta lapunkat Bartha László, az NNI szóvivője. Utóbbi terhelt ahhoz a bandához tartozott, akik augusztus elején megvertek, kiraboltak és nyakig elástak egy hazánkban élő székely fiatalembert Csepel északi részén, az úgynevezett eperföldön, a Francia-öböl környékén. N. Alekszandar volt az, aki megmutatta a nyomozóknak azt a sírgödröt, ahol kihantolták a négy ismeretlen áldozatot. Korábbi hírek szerint a gyanúsított alkut ajánlott a rendőröknek, hogy a fenti értesülését megossza velük, de az újabb adatok szerint maga is részese volt a gyilkosságoknak. A Magyar Hírlap információi szerint nemcsak a Csepelen talált négy holttestet nem sikerült még azonosítani, de a környéken olyan emberi maradványokat is találtak a vizsgálat során, amelyek nem köthetők az eddig fellelt áldozatokhoz, így a rémtörténetnek valószínűleg további sértettjei is vannak. A lap szerint a gödörben talált négy ember egy időben tűnt el januárban, és N. Alekszandar ismeretségi körében több olyan személyt is keresnek a hatóságok, akikről az utóbbi időben szintén nincs hír.

*

Cs. Jánost egy tavaly Diósdról eltűnt férfi megölésével gyanúsítja az NNI, az áldozat holtteste még nem került elő, de a nyomozók nem zárják ki, hogy övé lehet a darabokban megtalált holttestek egyike. A Magyar Hírlap szerint lehetséges az is, hogy Cs. János és N. Alekszandar együtt végeztek a diósdi férfival, és a nyomozók megtalálták a gyilkossághoz használt eszközt is. A magát macedónnak valló N. Alekszandar továbbra sem tudta igazolni származását, azonban nála olyan, korábban Csepelen élő hajléktalanok okmányait találták meg, akiknek nyomuk veszett az utóbbi időkben. Szintén nem találják azt a férfit, akitől a macedón nemrég egy autót vásárolt. A szakemberek a kiterjedt vizsgálatban jelenleg a megtalált áldozatok lehetséges rokonait keresik, hogy a DNS-mintákat összevetve azonosíthassák a sértetteket.
Az NNI arról tájékoztatta lapunkat, hogy N. Alekszandar több vallomást is tett már, de azok részletei egyelőre nem nyilvánosak. Cs. János továbbra is tagadja a terhére rótt gyilkosságot, nemrég úgy nyilatkozott, hogy tudomása szerint az eltűnt diósdi férfi életben van. A rendőrség eddig sem zárta ki, és most már egyre valószínűbbnek tartja, hogy a rémtörténetnek további gyanúsítottjai is lesznek a közeljövőben. A rendőrség tavasszal három embert vett őrizetbe, akik a csepeli hajléktalankolónián éltek, és fegyveres rablásokat követtek el a kerületben. Az ő ügyeiket külön kezeli a hatóság, de nem kizárt, hogy egyikük információkkal szolgált a nyomozóknak az eperföld környékén történt borzalmakról. Az N. Alekszandarral együtt letartóztatott roma férfit és nőt továbbra is a székely férfi kirablásával gyanúsítják.
Bár az ügyben indított vizsgálat egyre szélesebb kereteket fog át, információink szerint az igazságügyi szakértők munkájuk kezdetén nem sok reményt fűztek ahhoz, hogy valamennyi Csepelen megtalált áldozatot azonosítani lehessen. Bonyolíthatja a helyzetet, ha a területen újabb holttesteket találnak, amit valószínűsítenek az említett eltűnések.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.