Csernoviczki új ruhája és vb-bronza

Munkatársunktól
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csernoviczki Éva a 48 kg-ban idén már kétszer oktatta a franciák legjobb dzsúdósát, így a második számún is illő volt tegnap túljutnia a világbajnokságon, még ha ez éppen Párizsban is zajlik. A tatabányaiak 25 éves, háromszoros Eb-2. helyezett versenyzője örmény és szenegáli ellenfelét is verte, utána jött a hazai publikum előtt szereplő, idén éppen mögötte Eb-bronzérmes Laetitia Payet, de őt is kipipálhatta. A nyolc között a tavalyi vb-n harmadik brazil Sarah Menezes ellen viszont megjárta. A saját dzsúdóruháját a bírók túl keménynek találták, így másikat kellett kerítenie, ami túl nagy volt rá. „Az ujjam végéig ért a köpeny, még azzal voltam elfoglalva, amikor a brazil megfogott és odavágott” – mondta el a 18 másodperc után hátára került Csernoviczki, aki azonban a vigaszágon a kínai Vu Su-kent és a belga Charline Van Snicket is legyűrte, és az így megszerzett vb-bronz tényleg vigaszt nyújthat a „megruházásért”.
A ruhájára ugyancsak panaszkodó, háromszoros Eb-1. Ungvári Miklós erőnyerőként kezdve hiába győzött kétszer, a 66 kg 81 fős mezőnyében, ezzel csak a 16-ba jutott, ahol intésekkel kikapott az azeri Tarlan Karimovtól. Legyőzője tavasszal ezüstérmes volt az isztambuli Eb-n, ám ott a döntőben éppen Ungvárival szemben maradt alul. A férfi 60 kg-ban Burján László már az első fordulóban kiesett, az ő ruhájáról nem érkezett hír…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.