Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Davis-kupa: Andy Murray Kiss Sebővel

Munkatársunktól
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már augusztusban elfogytak a jegyek a glasgow-i Braehead Arenába a mától vasárnapig tartó Davis-kupa-mérkőzésre Nagy-Britannia és Magyarország között. A felfokozott érdeklődés nem a mieinknek szól, hanem a britek skót sztárjának, Andy Murray-nak. A világranglista 4. helyezettje a US Open elődöntője után most mutatja meg magát újra, helyett ezúttal Kiss Sebő ellen. Aki legjobbjaként hat éve az 531. volt a sorban, most viszont inaktívként regisztrált az ATP adatbankjában… Szóval nem a mieink az esélyesek arra, hogy az euroafrikai zóna II. csoportjából kivívják a feljutást, ráadásul Kellner Ádám betegség, pedig nem megfelelő hozzáállás miatt kikerült a csapatból. Ma Balázs Attila (262. a listán) kezd James Warddal (149.), majd jön Murray és Kiss. Az összesített mérleg 2-1 a briteknek, de legutóbb, 1993-ban a Noszály, Krocskó, Markovits, Lányi kvartett 3-2-re nyert a Margitszigeten. Ennél is nagyobb bravúr kellene most.

Djokoviccsal, Nadallal. A Davis-kupában ma kezdődnek az elődöntők is. A címvédő Szerbia a világelső, friss US Open-győztes Novak Djokoviccsal a soraiban fogadja Belgrádban Argentínát, Spanyolország pedig Rafael Nadallal megerősítve Córdobában a franciákat. A világcsoport rájátszásának érdekessége és Svájc látogatása Sydney-ben az ausztráloknál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.