Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Deák Bárdos is kvótát szerzett

Munkatársunktól
2011. 09. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Módos Péter után Deák Bárdos Mihály is olimpiai kvótát szerzett az Isztambulban zajló birkózó-világbajnokságon. Az 55 kg-os súlycsoportban Módos hétfőn lapzártánk után érte el első számú célját – az éremcsatára aztán már nem tudta összekapni magát –, a 120 kilós Deák Bárdos tegnap vívta ki szintén kötöttfogásban a londoni indulás jogát. A másik két tegnapi magyar induló, (84 kg) és Kozák István (60 kg) helyezetlenül zárt.
Deák Bárdos két győzelem után a negyeddöntőben ugyan kikapott a török Riza Kayaalptól, aki azonban ezután a döntőig menetelt, így a magyar birkózó folytathatta a vigaszágon. Ahol nyernie kellett a bolgár Ivan Ivanov ellen a kvótához. Az első két menet akció nélkül telt el, következett a ráadás, aminek a legvégén a sorsolás folytán a bolgárnak kellett lemennie „békába”, s a magyar nehézsúlyú ekkor ki tudta emelni, majd eldobta, s megnyerte az összecsapást. A bronzcsatát Deák Bárdos is elvesztette (a kazah Nurmahan Tyinalijev ellen), így ötödik lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.