Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Deme-ügy: nem emlékszik a volt főrendőr

Csibra Tibor
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanúk meghallgatásával folytatódott tegnap a 2009. januári csepeli kettős gyilkosság bizonyítási eljárása a Fővárosi Bíróságon. Németh Nándor büntetőtanácsa előtt többek között az az idős aszszony is nyilatkozott, aki információival cáfolta az ügy egy másik tanúja, a XXI. kerület volt rendőrkapitánya, Császár Mihály szavait. Az egykori főrendőr korábban azt állította, nem ismerte a gyilkosságok feltételezett elkövetőjét, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola volt biztonsági őrét, Kun Tamást. Az idős nő észrevételeiben leírta, hogy tíz éve Császár Mihály Kun Tamást ajánlotta a figyelmébe, hogy Kun „véglegesen elintézi” az asszony egyik családi konfliktusát. A tanú a történteket több hatóságnál is jelezte, eddig nem kapott azokra érdemi választ.
Ismert, Császár először azt állította, nem, majd azt, hogy csak felületesen ismerte Kun Tamást, akit ő ajánlott munkára az iskolába. A vádlott a kettős gyilkosság után először Császárt hívta fel. A volt rendőrkapitány tegnapi szembesítésükkor tagadta, hogy ismeri az idős asszonyt, Kun Tamás pedig nem nyilatkozott az ügyben. Egy másik tanú beszámolt a csepeli iskola számlázási gyakorlatáról, és alátámasztotta a másodrendű vádlott, a volt MSZP-s Deme Gábor szavait, hogy a tanintézmény egész vezetése tudott a feketekifizetésekről, és gyakorolta is azt. Az orvos, illetve fizikus szakértők valószínűsítették, hogy Kun Tamás kezében volt a gyilkos fegyver a támadáskor.
Emlékezetes, 2009 januárjában a csepeli iskolában agyonlőtték az intézményt felügyelő alapítvány vezetőjét, Takács Józsefet és egy tanárt, Papp Lászlót. A tetteseket a Papp zsebében működő diktafon buktatta le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.