Dobrovitz és a csapat ezüstérmes

<br /> Fogathajtás

MTI
2011. 09. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobrovitz József egyéniben, csapatban pedig a Dobrovitz József, ifjabb Dobrovitz József, Lázár Zoltán trió ezüstérmes lett a hollandiai Bredában rendezett nyílt négyesfogat-hajtó Európa-bajnokságon. A győzelmet a magyar tulajdonú fogatot hajtó, világbajnoki címvédő és két éve verhetetlennek tűnő ausztrál Boyd Exell szerezte meg, de az ő eredménye nem számított bele a kontinensviadalba, így a 2004-ben csapatvilágbajnok Dobrovitz a holland Ysbrand Chardon mögött lett második az Eb-n.
A magyar csapat mindhárom tagja hibátlan teljesítményt nyújtott a tegnapi akadályhajtásban, így megőrizte második helyét Hollandia mögött. A hatszoros világbajnok Lázár a hatodik, ifjabb Dobrovitz pedig a 29. helyen zárt.
Akadályhajtásban Dobrovitz előtt öten teljesítették verőhiba és időtúllépés nélkül a pályát, köztük két honfitársa is, amellyel már biztossá vált a csapat ezüstje, mivel annak eredményébe minden számban a két jobbik versenyző teljesítménye számít bele. Mivel Dobrovitz hibátlanul hajtott, eldőlt, hogy egyéniben is dobogóra állhat, de hogy második vagy harmadik helyen, az a holland Koos de Ronde kezében volt. Aki ugyan hibátlanul ment végig, de időtúllépése miatt kapott hibapontokkal összesítésben éppen Dobrovitz mögé szorult.
Fogathajtásban 1971 és 1981 között hat Eb-t rendeztek, az utolsón Bárdos György és a magyar csapat győzött, így az idén 30 év után újra életre hívott eseményen címvédőként indultak Lázárék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.