Egy hét után kimentett bányászok

Hírösszefoglaló
2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bányászokat hoztak a felszínre Kínában; a munkások korábban egy vízbetörés miatt ragadtak a föld alatt – derül ki az AFP tájékoztatásából. A hírügynökség jelentése szerint összesen huszonhatan jártak szerencsétlenül, közülük tegnap tizenkilenc embert sikerült kimenteni. Három dolgozót már a hét végén kiszabadítottak, hárman pedig még a járatokban vannak. (A közlésnek ellentmond az AP beszámolója, amely azt állítja, hogy valamennyi bányászt megmentették.) A baleset az északkeleti Hejlungcsiang (Heilongjiang) tartománybeli Csitajhe (Qitaihe) városánál történt múlt kedden. A munkások 280 méter mélyen dolgoztak, amikor a vízbetörés elvágta őket a külvilágtól. A szénbányában a mentőalakulatok vasárnap bukkantak a nyomukra, s egy lyukat fúrtak a mélybe, hogy a lent rekedtek levegőhöz jussanak. Tegnapi szabadulásukat az állami televízió is közvetítette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.