Egy lépésre a szupergyors internet

A hálózatfejlesztéseknek köszönhetően egyre több T-Mobile-ügyfél számára elérhető a három és fél generációsnak is nevezett HSPA+ alapú mobil internet, amely már 21 megabit/szekundumos (Mbps) sávszélességen garantálja a szupergyors szörfözés lehetőségét. A piacvezető távközlési szolgáltató két csomagot kínál előfizetőinek.

Bodacz Péter
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mára közel országszerte karnyújtásnyira került a villámgyors online kapcsolatot lehetővé tevő, HSPA+ technológián alapuló mobilinternet, a Magyar Telekom ugyanis gőzerővel fejleszti hálózatát. A piacvezető távközlési társaság az elmúlt hónapokban több mint háromszáz bázisállomását újította fel, aminek eredményeként az eddig megszokottnál jóval nagyobb, 21 Mbps sávszélesség áll az ügyfelek rendelkezésére. Az átalakítás nemcsak a bázisállomásokat érinti, hanem az átviteltechnika terén is fejlesztésre van szükség, ennek megfelelően a Magyar Telekom a megnövekedett igényekhez szükséges átviteli hálózatot is kiépíti.
A modernizáció – amely a jelenlegi szolgáltatásokban semmilyen fennakadást nem okoz – ősszel is zajlik, mégpedig a fogyasztói igények figyelembevételével.
A legnagyobb forgalmat bonyolító településeken – így a fővároson és a nagyobb megyeszékhelyeken kívül többek között Egerben, Kazincbarcikán, Nagyszénáson, Harkányban, Balatonbogláron és Tökölön – már érdemes felkeresni a T-Mobile ügyfélszolgálatát az újabb csomagokért. A távközlési cég kínálatában augusztus eleje óta szerepelnek a szupergyors Net & Roll mobilinternet-díjcsomagok, amelyek jóval nagyobb adatmenynyiséget biztosítanak kedvező áron azoknak a felhasználóknak, akik gyakran néznek videotartalmakat, töltenek le vagy küldenek nagyobb fájlokat. A Net & Roll M díjcsomag 6990 forintért 16 GB adatforgalmat, a Net & Roll L díjcsomag pedig 9400 forintos havidíjért 26 GB adatmennyiséget biztosít 21 Mbps névleges maximális sebesség mellett (természetesen a HSPA+ alapú szolgáltatással lefedett helyeken). A RelaxNet díjcsomagok – beleértve a már meglévőket is – promóciósan havi plusz 1 GB adatmennyiséget tartalmaznak augusztustól. A mobilinternetes csomagokban foglalt adatmennyiség a T-Mobile-nál szabadon felhasználható, lehet e-mailezni, böngészni, fájlokat letölteni vagy videókat nézni.
A szupergyors internet használatához a Net&Roll díjcsomagok egyikének előfizetése mellett szükség van HSPA+ technológiára alkalmas készülékre is. A T-Mobile kínálatában elérhető a Huawei E1820, valamint a T-Mobile Broadband Stick E352 típusú mobil stick. A két eszköz nulla forintért választható új vagy lejárt hűségidejű szerződéssel a Net & Roll M és L csomagok mellé, egy vagy két év hűségidő vállalása esetén. A jövőben tovább fog bővülni a 21 Mbps sebességet támogató eszközök kínálata a szolgáltatónál.
Az, hogy a fejlesztések gyümölcsét szinte azonnal élvezhetik a felhasználók, a T-Mobile-nál régi hagyomány: a legtöbb mobiltechnológiát – például az első mobilhálózatot, a második és harmadik generációs moblinternetet, a HSDPA-t és számos más innovációt – a társaság vezette be elsőként Magyarországon. Ezt a szokást folytatva jelent meg elsőként itt a HSPA+ technológiához illeszkedő díjcsomagrendszer is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.