Egyelőre egy londoni kvóta

EVEZÉS

MTI
2011. 09. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A könnyűsúlyú négypárok között érdekelt Pozsár Bence, Matyasovszki Dániel, Markgrúber Balázs és Kitka Gergely alkotta kvartett tegnapi hatodik helyezésével a magyar küldöttség befejezte szereplését a szlovéniai Bledben rendezett olimpiai kvalifikációs evezős világbajnokságon. A három, olimpiai számban indult egység közül egynek, a szombaton 11. helyen végzett Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettesnek sikerült kvótát szereznie a jövő évi londoni játékokra. A tizenharmadikként zárt Varga Tamás, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárevezős és az Elekes Szilveszter, Hermann Róbert kétpárevezős (19.) jövő májusban, a luzerni kvalifikációs versenyen próbálkozhat még indulási joghoz jutni.
„A világbajnokságon felmérhettük, hol állunk a világ élvonalához képest” – mondta Székely Balázs, a magyar szövetségi edzői csapat vezetője. „A legfontosabb, hogy a Simon, Juhász kormányos nélküli kettes kvótát szerzett, így a magyar evezősök biztosan ott lesznek a londoni olimpián. Kicsit fájdalmas, hogy a Varga, Galambos könnyűsúlyú egypár két helyezéssel elmaradt a kvótát jelentő helyezéstől, velük megpróbáljuk jövőre a pótkvalifikációt, van bennük annyi, hogy nekik is összejöhet. Örvendetes Hajdú Zsuzsi nyolcadik helye, csupán 26 századdal maradt el a döntőtől, ez kiváló teljesítmény, ő is ott lehet a legjobbak között; az egypár mellett kétpárban is tervezzük versenyeztetni. A négypár a várt helyen zárt, a hajóban két igen fiatal versenyző ül: Matyasovszki 19, Pozsár 20 éves, de Markgrúber is csak 24, bennük hosszú távon gondolkodunk, menedzselni szeretnénk őket. Az Elekes, Hermann kétpárevezőst is le tudtuk mérni, Elekes is még csak 19 éves, ők a D döntőben végeztek, van honnan felfejlődniük.”
A londoni helyek legnagyobb része ezen a regattán kelt el, a fennmaradó kvóták sorsáról regionális viadalok, majd legvégül a jövő májusi, luzerni kvalifikációs verseny dönt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.