Ejtették a Strauss-Kahn elleni vádakat

Az ügyész kérésére az illetékes bíró kedden ejtette a Dominique Strauss-Kahn (képünkön), a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója ellen szexuális erőszak miatt emelt vádpontokat; a fellebbezés lehetősége miatt azonban a hónapok óta tartó vizsgálat és büntetőeljárás végleges lezárása még várat magára.

Munkatársunktól
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Strauss-Kahnt azzal vádolták, hogy orális szexre kényszerített és meg akart erőszakolni egy szobalányt május 14-én a New York-i Sofitel szállodában. Cyrus Vance manhattani körzeti ügyész hétfőn továbbította Michael Obus bírónak javaslatát, amelyben mind a hét vádpont ejtését és az eljárás megszüntetését kezdeményezte, miután komoly kétségei merültek fel a panaszos, a guineai illetőségű Nafissatou Diallo szavahihetőségét illetően.
Továbbiak a 9. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.