Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Elhúzódhat a Hunvald-per

A Hunvald-per koronatanúja tegnap pontosan emlékezett azokra a vesztegetési pénzekre, amelyeket állítása szerint 20-30 millió forintos tételben adott át Gál Györgynek, a VII. kerületi volt SZDSZ-es gazdasági bizottság elnökének. A büntetőügyben egyre több az ellentmondás, a bíróság pedig rendreutasította az egyik vádlottat, aki nemrég az ügyésszel üvöltözött.

2011. 09. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt állította tegnap Nagy György tanú a Fővárosi Bíróságon (FB): „Az történt, amit Gál akart”. A férfi, a vádirat szerinti 2003-as és 2004-es ingatlanértékesítések kiötlője, korábban azt mondta, hogy a kerület „erős embere” Hunvald György MSZP-s polgármestere volt. Nagy arról is beszélt, hogy Czibula Csaba akkori fideszes önkormányzati képviselőnek – akit ma is nemzetközi elfogatóparanccsal keres a hatóság – egy alkalommal 8 millió forintot adott át. – Úgy tudom, az összesen 366 millió forint kenőpénzből más fideszes képviselők is kaptak, ugyanis velük együtt a szabad demokratáknak többségük volt a helyi testületben, még a koalíciós MSZP kihagyásával is. A szocialista Hahn Györgyről tudtam, hogy „megvesztegethetetlen” – mondta Nagy, aki az akkori Fideszből Puskás Attilát nevezte meg, hogy kaphatott az „ingatlanok kihozására” szánt pénzekből. A kerületi képviselő-testületben abban az időben 15 szavazat kellett a többséghez, a balliberálisoknak pedig 19 mandátumuk volt. A kerületet jelenleg vezető Fidesz–KDNP képviselői között már egy sincs az akkori „jobboldali csapatból”, Puskás pedig ma egy civil szervezet önkormányzati képviselője.
Továbbra is tisztázatlan az ingatlanokat megvásárló úgynevezett projektcégek létrehozásában segédkező ügyvéd, Néder Zoltán szerepe: senki nem tudta megmondani, hogy befektetőként is részt vett-e az ügyletekben. Nédert egyébként Vincze Piroska bírónő rendre utasította. A vádlott ugyanis a múlt pénteki tárgyalás után a teremben maradt, és üvöltözve rontott az ügyészre.
Felolvasták Polivodáné Dolinay Eszter írásos tanúvallomását is. Ő az ügyben a „projektcégek”, illetve közbeiktatott offshore társaságok üzletrészeinek megvásárlásával ingatlanhoz jutó külföldi befektetőket képviselte. – Hunvalddal sokat tárgyaltam, de nem az eladásokról – állította. Holnap személyesen is meghallgatják. A per tovább húzódik: a bíróságnak például legutóbb elromlott a magnója, így tegnap részben megismételték az előző tárgyalást.
A vád szerint Gál, Hunvald és 23 társuk bűnszervezetben elkövetett csalással, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel több mint 600 millió forintos kárt okoztak Erzsébetvárosnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.