Elődjénél izmosabb a Szép-kártya

Munkatársunktól
2011. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült a turizmusról és vendéglátásról szóló törvény tervezete, amely ősszel kerülhet a parlament elé. A javaslat a pihenőkártyára vonatkozó változtatásokat is tartalmazza – jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Országgyűlés sport- és turizmusbizottsága előtti meghallgatásán. Ígérete szerint a törvénytervezetről még ebben a hónapban megkezdik az egyeztetést. A tárcavezető a távirati iroda szerint beszélt arról is, hogy a jövő évtől kibővül a Széchenyi-pihenőkártya (Szép-kártya) konstrukció, s a tervek szerint jövő január 1-jétől működik. Három elkülönülő számla tartozik majd hozzá, és nő a munkáltató által kiadható összeg is. A szálláshely-szolgáltatásra 225, a meleg étkezésre 150, s a szabadidős, illetve az egészségmegőrző célra 75 ezer forintos éves keret áll majd rendelkezésre. A miniszter emlékeztetett arra is: bár az üdülési csekkek a jövő évben is felhasználhatók, ám a Szép-kártyának három-négyszer nagyobb lesz a vásárlóereje elődjéhez képes. Bejelentette azt is: a tárca külön koncepciót készít a vendéglátás fejlesztésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.