Élőlánc a bankszövetség körül

Megtartotta tegnap első ülését az otthonvédelmi bizottság, amely ezzel hivatalosan is megkezdte munkáját. <br /> A kormányzat, a pénzügyi felügyelet és a jegybank szakembereiből álló testület feladata többek között a bankok hitelezési gyakorlatának nyomon követése.

Munkatársainktól
2011. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A havonta kétszer ülésező bizottság elsősorban a szabályozás módosítására tesz javaslatokat, és ha bármi olyat tapasztal a bankok részéről, ami a devizahitelesek számára hátrányt vagy kárt okoz, azonnali közbelépést javasolhat a kormánynak.
Az új grémium ötleteket meríthet az adósokat védő civil szervezetek azon javaslataiból is, amiket az érdekvédők tegnap petíció formájában adtak át a kormány és a Magyar Bankszövetség képviselőinek. A hazai pénzintézeteket tömörítő szervezet székháza előtt élőláncos demonstrációt tartó polgárok elsősorban azt kérik, hogy a kabinet és a bankok – a civilekkel közösen – ismét üljenek le egymással, és tárgyaljanak tovább a bajba jutott adósok helyzetének javításáról.
Az esetleges további lépések megtétele az állami költségvetés számára azért is jelenthet komoly terhet, mert nemcsak a lakosság, hanem az ország egésze kiszolgáltatott a devizaárfolyamok mozgásának.

Részletek a 11. és a 12. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.