Élőlánc a Parlamentnél

Bákonyi Ádám
2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ne tovább! mottóval tart ma délelőtt tiltakozó akciót négy szakszervezeti konföderáció, amelynek részeként élőlánccal veszik körbe az Országházat, majd petíciót akarnak átadni a parlamenti pártok frakcióinak.
A baloldali kötődésű Autonómok, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma a kormány munkavállalókat érintő, szerintük hátrányos intézkedései, de elsősorban a munka törvénykönyve tervezett módosítása ellen tiltakozik. A szövetségek háromoldalú, azaz a kormány és a munkaadókkal közös tárgyalásokat követelnek az új munkajogi szabályozásokról. Bár több civil szervezet és az MSZP is támogatásáról, illetve részvételéről biztosította a demonstrációt, a szervezők a pártok távolmaradását kérik, mondván: amennyiben segíteni akarnak, úgy gombnyomással támogassák követeléseiket. A Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok bár egyetértenek az indokokkal és a követelésekkel, nem vesznek részt az akción. Szerintük azt hiteltelenné teszi, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a demonstráción való részvételre buzdított, hiszen az utóbbi húsz évben a szocialisták három cikluson át voltak kormányon, azaz a mai nehéz helyzet kialakulásáért a legnagyobb felelősség őket terheli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.