Elsikkasztott egyetemi ösztöndíjak?

Munkatársunktól
2011. 09. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetvenmillió forintnyi ösztöndíjat igényelt jogosulatlanul a Károli Gáspár Református Egyetem az elmúlt esztendőkben, emiatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya immár hetedik hónapja nyomoz. A Népszabadság hírét megerősítve Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: különösen nagy vagyoni hátrányt okozó sikkasztás bűntettének gyanújával indult büntetőeljárás még februárban az egyetem feljelentése alapján. A szóvivő tájékoztatása szerint öszszesen negyvenöt diákról derült ki, hogy bár nem voltak jogosultak ösztöndíjra, az intézmény eddig még nem azonosított tisztviselői mégis mintegy hetvenmillió forintot vettek fel utánuk az államtól, majd a pénzt ismeretlen célra fordították.
Horváth Katalin Fanni közölte, hogy eddig mintegy ötven diákot hallgattak ki a rendőrök tanúként, azonban egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek, valamint a nyomozás szeptemberben lejáró határidejét várhatóan meg kell majd hosszabbítani.
A Károli Gáspár Református Egyetem még a feljelentés megtételekor internetes honlapján számolt be arról, hogy az oktatási intézmény új vezetése által elrendelt átvilágítás során számos, a korábbi esztendőkben elkövetett visszaélésre, illetve szabálytalanságra bukkantak a hallgatói ösztöndíjak kifizetésével összefüggésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.