Elszalasztott kvóta kétpárban

Evezés

MTI
2011. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Varga Tamás, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárevezős egység tegnap csak negyedik lett negyeddöntős futamában, így nem jutott be a legjobb 12 közé a szlovéniai Bledben zajló, olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokságon. Vargáéknak legalább az első 11 között kellett volna zárniuk a londoni indulási jog kiharcolásához, de mostani szereplésük nyomán a folytatásban csak az alsóházi középdöntőben, azaz a 13–24. helyért harcolhatnak.
A könnyűsúlyú négypárok között érdekelt Pozsár Bence, Matyasovszki Dániel, Markgrúber Balázs és Kitka Gergely alkotta kvartett negyedik lett reményfutamában, így vasárnap vízre szállhat a fináléban. Ez a szám nem szerepel az ötkarikás játékok műsorán. Tegnap még egy magyar hajó versenyzett, az Elekes Szilveszter, Hermann Róbert kétpárevezős az alsóházi középdöntőben ötödikként ért célba, így utolsó pályája függvényében a 19–22. helyen végez majd a vb-n (22 nevező volt). A magyaroknak már csak egy számban maradt esélyük a kvótaszerzésre Bledben. A Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes pénteken száll vízre a legjobb 12 között, s csupán egy riválisát kell megelőznie a londoni repülőjegy biztosításához.
A jövő évi olimpiai helyek legnagyobb része ezen a regattán kel el, a fennmaradó kvóták sorsáról regionális viadalok, majd legvégül a jövő májusi, luzerni kvalifikációs verseny dönt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.