Embereket csempésztek Ausztriába

Hírösszefoglaló
2011. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon át csempészték Ausztriába azt a huszonkét szomáliai határsértőt, akiket a burgenlandi Nezsider (Neusiedl am See) közelében tartóztattak fel – közölte a távirati irodával tegnap az osztrák rendőrség egyik illetékes munkatársa. Az illegális határátlépőket több rendőrjárőr tartóztatta fel vasárnap reggel – számolt be közleményében a burgenlandi rendőrség. A határsértőkre kettő-hat tagú csoportokban találtak rá, egyesekre az út mellett, másokra a pándorfalui (Parndorf) vasútállomáson. Az elsődleges információk szerint ismeretlen tettesek pénz ellenében csempészték be őket Ausztriába. A köpcsényi (Kittsee) rendőrség ügyeletese a távirati iroda érdeklődésére telefonon elmondta, Magyarországon át érkeztek az országba a határsértők. A rendőrség ismeretei szerint a csempész a határ magyar oldalán kitette őket, ő maga Hegyeshalomnál gépkocsival áthajtott a határon, majd a másik oldalon újra felvette a szomáliaiakat. A határsértőket a járőrök beszállították a nezsideri rendőrkapitányságra, ahol megkezdődött a kihallgatásuk. A csempészek állampolgárságát nem közölték a hatóságok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.