Emlékezés Recsken

MN
2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élők és elhunytak egyaránt példát mutatnak tisztességből, becsületből, hűségből, bajtársiasságból, önfeláldozásból, magyarságtudatból – mondta szombaton Schmitt Pál a recski kényszermunkatábor megnyitásának 61. évfordulóján rendezett megemlékezésen. A köztársasági elnök kijelentette: Recsk mellett az erdőben a méltóság legyőzte a halált, a nemzet legszebb erényei diadalmaskodtak akkor, amikor a Rákosi-éra kiszolgálói csatlósként tökéletesítették a szovjet gulág rendszerét hazánk határain belül. Schmitt Pál úgy vélte, nem véletlen, hogy a recski táborból szabadultak közül sokan az ’56-os forradalom és szabadságharc mártírjai lettek. A politikus arról is beszélt, hogy amikor magyarokat gyaláznak a világban, kérjük ki magunknak, mert ez a nemzet nem szolgált rá. (T. L. L.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.