Enyhült a vesztegzár

Győr Ágnes
2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma születhet meg annak a birtokvédelmi eljárásnak az eredménye, amelyet múlt csütörtökön indított a II. kerület a fővárosi Mammut üzletházban található egyik kávézó ügyében. Az eljárás középpontjában az a bérleti díj körül kialakult vita áll, amely miatt a Promenád Café ügyvezető igazgatója és egyik munkatársa 22 napja elbarikádozta magát a Mammut II oldalában levő helyiségben. A Mammut Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója cáfolta tegnapi, az üzletházban megtartott sajtótájékoztatóján, hogy a Mimezin Kft. 15 százalékos áremelést ajánlott volna fel a szerződés meghosszabbításáról szóló egyeztetések alatt. Vígh Gábor szerint az sem fedi a valóságot, hogy százszázalékos emelést követelt volna a zrt. tőlük.
Vasárnap hajnalban a kávézóban tartózkodó két férfi közül az egyikhez kiszáradás miatt mentőt kellett hívni. Azóta a biztonsági őrökkel, a korábbi gyakorlattal szemben, már lehet a bent levőknek vizet és ételt küldeni – mondta el Menyhért Mészáros László, a Promenád Café üzemeltetőinek sajtótanácsadója.
Miként megírtuk, a Mammut biztonsági őrei augusztus 23. óta nem engednek be senkit az üzletbe, amelyet két nappal később kordonokkal zártak körül. Ezt a múlt hét végén egy négy és fél méter magas kerítéssel egészítették ki. Korábban megszüntették a víz- és áramszolgáltatást az ingatlanban.
A kávézó üzemeltetői 2001 augusztusától bérelték a helyiséget, az eredeti szerződés tíz évre szólt, a bérlő azonban egyoldalú nyilatkozattal további öt vagy tíz évvel meghosszabbíthatta. Ez utóbbi lehetőséggel az üzemeltető élt tavaly májusban. A Mammut ennek ellenére tavaly novemberben felmondta a szerződést, mivel a két fél nem tudott megegyezni a bérleti díjról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.