Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Ezer magyar ház nyílik meg hétvégén

R. Kiss Kornélia
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap és holnapután, a kulturális örökség napjain nyitva lesznek olyan budapesti és vidéki műemlék épületek is, amelyeket máskor nem látogathat a közönség. Az örökség napjait nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában (sőt most már Európán kívül is) ünnepeljük szeptemberben. Az egykori francia kezdeményezés már régen az Európai Unió égisze alatt zajlik, bölcs filozófiája pedig csak annyi, hogy ha valamit megismerünk, azt megszeretjük, és ha megszeretjük, jobban vigyázunk rá.
A hét végén ezer épület nyitja ki kapuit ennek a gondolatnak a jegyében: olyanok is, amelyeket egyébként nem látogathatunk, mert hivataloknak adnak otthont, esetleg magánkézben vannak. Csatlakozott a programhoz rengeteg múzeum és templom is, részt vehetünk sokféle tematikus sétán, s a múzeumok és közintézmények közül sokan készülnek kiállításokkal erre a két napra.
Eközben Pécsett tegnap megkezdődött, és csaknem két hétig tart majd az év egyik legfontosabb fesztiválja, az Örökség fesztivál, amely a város épített és szellemi öröksége, kisebbségi és többségi hagyományai köré szerveződik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.