Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Fantáziavilágban élt a koronatanú?

Szembesítették tegnap F.-né Ny. Évát, a romagyilkosság-sorozat koronatanúját Csontos István negyedrendű vádlott édesanyjával és barátnőjével. A vádlott hozzátartozói a Pest Megyei Bíróságon tegnap egybehangzóan azt állították, hogy egy beszélgetés alkalmával F.-né Ny. Éva a korábbi vallomásáról szólva kijelentette, a rendőröknek őszintén elmondott mindent. F.-né Ny. Éva ezzel szemben a bíróságon leszögezte, a rendőrségi vallomásai a fantáziája szüleményei.

Vona Adrienn
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Perényi 1. nevű szórakozóhelyen elrejtett fegyverek helyét is megmutatta, de a kihallgatásának jegyzőkönyvét is felajánlotta F.-né Ny. Éva, a romagyilkossági ügy koronatanúja Csontos István negyedrendű vádlott édesanyjának és barátnőjének – derült ki tegnap a Pest Megyei Bíróságon. A büntetőügy tárgyalásán a negyedrendű vádlott hozzátartozóit hallgatták meg. Csontos István édesanyja és barátnője kijelentette, hogy F.-né Ny. Éva, a vádlottak egykori munkaadója egy beszélgetésen bevallotta, „a rendőrségen őszintén elmondott mindent”, esetleg olyan dolgokat is, amelyekkel árthat Csontosnak.
A bíró ezután szembesítette a negyedrendű vádlott rokonait a koronatanúnak számító asszonynyal. Ekkor F.-né Ny. Éva leszögezte, hogy az ominózus beszélgetés megtörtént, de arra nem emlékszik, hogy a vallomása kapcsán bármilyen tájékoztatást adott volna. F.-né Ny. Évát ezután figyelmeztették a hamis tanúzás következményeire, de az asszony azzal védekezett, hogy korábbi nyilatkozatait azért vonja vissza, mert a vallomások megtételekor rossz pszichés állapotban volt, fantáziavilágban élt, és az évekkel korábban történt eseményekből rakott össze mondatfoszlányokat. A koronatanú ezután azt a terhelő vallomását is visszavonta, ami szerint 2009. augusztus elején, a kislétai gyilkosság idején Kiss Árpád megfenyegette, ha beszélni mer, veszélyben lesz az élete.
A bíróság mindeddig türelemmel hallgatta az asszonyt, bár a bírói tanács elvileg bármikor indítványozhatja, hogy F.-né Ny. Éva ellen hamis tanúzás miatt eljárás induljon. A koronatanú helyzetét tovább súlyosbítja az is, hogy a tiszalöki emberölés után segített a vádlottak sárba ragadt autójának kimentésében. A feltételezett elkövetők elfogásakor F.-né Ny. Évát is letartóztatták, ám később elengedték, és csak tanúként hallgatták ki a rendőrségen.
A hat halálos áldozattal járó támadássorozat feltételezett elkövetőinek pere a jövő héten folytatódik a Pest Megyei Bíróságon. Kiss Árpádot, Kiss Istvánt, Pető Zsoltot és Csontos Istvánt több emberen elkövetett emberölés bűntettével vádolják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.