Fegyház a skalpolós gyilkosnak

Csibra Tibor
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta tegnap a Debreceni Ítélőtábla Molnár Józsefet, aki tavaly márciusban egy féltékenységi jelenet után házuk pincéjében megverte, majd egy tapétavágóval megskalpolta feleségét. Az asszony a helyszínen életét veszítette. A jogerős határozat szerint az elítélt legkorábban harmincöt év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra – közölte lapunkkal Koszta János, az ítélőtábla sajtószóvivője.
A 48 éves Molnár Józsefnek különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kellett felelnie az ellene indított büntetőeljárásban. A korábban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Nagykinizsen élő házaspár tagjai között gyakoriak voltak a veszekedések, amelyeket tetézett a férj – nem mindig alaptalan – féltékenysége és az is, hogy ő és felesége is gyakran lerészegedtek. A férfi rendszeresen megverte a nőt, házuknál több alkalommal is intézkedtek a rendőrök. Tavaly március 17-én az asszony ittasan tartott hazafelé, amikor elesett. Egy ismerőse talált rá, felsegítette, és hazakísérte. Nagykinizsen az a szóbeszéd járta, hogy a segítőnek és az asszonynak korábban viszonya volt, ezért Molnár József dühös lett, amikor házánál meglátta a férfit, ennek ellenére behívta őt italozni. A férfi később távozott, a terhelt pedig veszekedni kezdett feleségével, majd lelökte az asszonyt a pince lépcsőjén. Férje utánament, a magatehetetlen nő fején fültől fülig felvágta a bőrt, a hajas fejbőrt lehúzta, így megskalpolta feleségét. A szakértő megállapítása szerint az áldozat fél órát szenvedett, mielőtt meghalt. Molnár József ezután felment a házba, és lefeküdt aludni, másnap azt mondta ismerőseinek, hogy feleségét baleset érte. A büntetőeljárás alatt pedig végig azt állította, hogy nem emlékszik a történtekre.
Balla Lajos büntetőtanácsa tegnap helybenhagyta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság elsőfokú döntését, a testület súlyosító körülményként értékelte a kitartó, egyenes szándékot, a hidegvérű, bosszúvággyal teli, közeli hozzátartozó sérelmére való elkövetést és azt, hogy a bűncselekmény közfelháborodást váltott ki. Molnár József a tárgyalások alatt nem tanúsított különösebb érdeklődést az ügy iránt, a tegnapi jogerős ítélet kihirdetésekor azonban összeroskadt, elájult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.