Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Feljelentették Kertész Ákost

Munkatársunktól
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korrekt módon rendezi majd az esetleges kitüntetés-visszavonások körülményeit a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnél készülő, a kitüntetési rend átalakítását tartalmazó új törvény javaslata – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.
Schmitt Pál államfő a napokban fordult levélben Orbán Viktorhoz, hogy a kormány vizsgálja meg az állami kitüntetések visszavonásának lehetőségét az arra érdemtelenné vált személy esetében. Az állami elismerések, így a Kossuth-díj visszavonásának kérdése azután került az érdeklődés középpontjába, hogy augusztus végén az Amerikai Népszavában megjelent Kertész Ákos író nagy vihart kavart nyílt levele. Írásában – többek között – úgy fogalmaz, hogy a magyar a holokauszt egyedüli felelőse vagy éppen, hogy „a magyar genetikusan alattvaló”. Utóbb ugyan ezt helyreigazította azzal, hogy „helyesen ilyen mondat nincs”. Közben a Jobbik is lépett és feljelentette az írót. Az ellenzéki párt szóvivőjének tájékoztatása szerint közösség elleni izgatás, rágalmazás és becsületsértés miatt fordultak az ügyészséghez. Mirkóczki Ádám sajnálatosnak tartja, hogy a feljelentést nekik kellett elkészíteniük, szerintük ez a kormány vagy más hivatalos szerv feladata lett volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.