Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Felmentették Borovszkyt

MTI
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felmentette Borovszky Tímeát, az egykori Oktatási és Kulturális Minisztérium esélyegyenlőségi főigazgatóságának korábbi főosztályvezetőjét a vesztegetés vádja alól másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla; az ítélet nem jogerős, a per a Legfelsőbb Bíróságon fejeződik be.
Borovszkyt tavaly májusban a Fővárosi Bíróság bűnösnek találta, és két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint előzetes mentesítésben részesítette a hátrányos jogkövetkezmények alól. Az egykori főosztályvezetőt azzal vádolták meg, hogy vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettét követte el. A vád szerint miután Hiller István akkori oktatási miniszter megtagadta, hogy Borovszky Tímea beosztottjának a fizetését ötvenezer forinttal megemeljék, a nő arra kérte Nagy Attilát, a Katapult mentorprogram akkori programigazgatóját, hogy a program számára a minisztérium által folyósított 45 millió forintos állami támogatásból a munkatársának 600 ezer forintot adjon át. A korábban eljáró elsőfokú bíróság szerint ezzel ellensúlyozták volna, hogy a munkatárs nem kapott fizetésemelést.
A tárgyalásokon Nagy és Borovszky is beszámolt arról, hogy a beszélgetésük után megromlott közöttük a munkakapcsolat. Borovszky szerint azonban Nagy volt az, aki közölte vele, hogy sikkasztott. A másodfokon eljáró ítélőtábla az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, és felmentette Borovszkyt a vesztegetés vádja alól. Az indoklás szerint az elsőfokú ítélet csak részben megalapozott. A szemben álló felek egymástól „homlokegyenest eltérő” vallomásokat tettek. A bíróság azt vizsgálta, hogy Nagy állításait milyen tények támasztják alá. Megállapították: a vallomás nem alkalmas arra, hogy a bíróság ennek alapján a bűnösséget megállapítsa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.