Földrengés rázta meg Washingtont

A Richter-skála szerinti 5,9-es erősségű földrengés rázta meg tegnap az Egyesült Államok keleti partvidékét. Kiürítették a washingtoni Fehér Ház és a Pentagon egy részét, illetve a New York-i JFK repülőtér irányítótornyát is – jelentették hírügynökségek.

Hírösszefoglaló
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi idő szerint nem sokkal délután kettő előtt bekövetkezett földrengés hipocentruma Washingtontól 130 kilométere délnyugatra, Richmondtól 60 kilométerre északnyugatra a Virginia állambeli Mineral körzetében, hat kilométer mélyen volt. A New York Times szerint több ezren lepték el az utcákat, miután Washington belvárosában több épületet is kiürítettek. Sérültekről, anyagi kárról egyelőre nem érkeztek jelentések.
Az Egyesült Államok fővárosában enyhe rázkódást lehetett érezni nem sokkal délután kettő előtt, de a rengés nem tartott tovább fél percnél. Több épületben megszólaltak a tűzriasztó szirénák. A rengést New Yorkban is érezni lehetett, a NYC Aviation oldal szerint kiürítették a JFK és a Newark nemzetközi repülőtér irányítótornyát. Az Egyesült Államok keleti partján több reptéren átmenetileg felfüggesztették a repülőgépek indítását is. Több forrás is arról számolt be, hogy a földrengés által érintett területeken nem működnek a mobiltelefonok, elképzelhető, hogy a hálózatok túlterheltsége miatt. A New Yorkban élők közül sokan beszámoltak róla, hogy a csillárok kilengtek, könyvek estek le a polcról, de az áramszolgáltatás sehol sem szünetelt.
A földrengés hatására automatikusan leállt a Virginia állambeli Lake Annánál található North Anna atomerőmű mindkét reaktora – közölte az NBC. Az AP hírügynökségnek nyilatkozó szövetségi hivatalnokok szerint a két leállított reaktor nem sérült meg a rengésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.