Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Gyurcsány Ferenc már beidézhető

Hétfőn késő este az Országgyűlés megszavazta Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését, így az ügyészség a későbbiekben már ki tudja hallgatni a volt kormányfőt a sukorói büntetőüggyel összefüggésben.

Munkatársunktól
2011. 09. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz és a KDNP politikusain kívül az LMP és a Jobbik is igennel voksolt, de a független képviselők is – köztük Szili Katalin – megszavazták az MSZP-s képviselő kiadását. Nem gombot kizárólag a szocialista honatyák nyomtak. Gyurcsány Ferenc korábban nyomatékosan kérte saját mentelmi jogának a felfüggesztését, mégsem vett részt a voksoláson, az eredmény ismertetése közben pedig távozott az ülésteremből.
A volt kormányfő a szavazás előtti beszédében politikai leszámolásnak minősítette az eljárást, és kijelentette, az ügyészség hazudik. Hangsúlyozta, a sukorói beruházás csaknem egymilliárd dollárt hozott volna az országnak. A szavazási procedúra után a Központi Nyomozó Főügyészség rövidesen gyanúsítotti idézést küld Gyurcsány Ferencnek, akit hivatali visszaélés miatt akarnak a nyomozók kihallgatni abban a büntetőeljárásban, amely Schiffer András (LMP) feljelentése nyomán indult.
A bíróság eközben sorra tárgyalja a sukorói kaszinópereket. Joav Blum közokirat-hamisítási ügyét ma folytatják Székesfehérváron, a telekcsere érvényességének vizsgálata első fokon a végéhez közeledik, és nemrégiben megkezdődött a tárgyalás abban a kaszinóperben, amelyet a magyar állam a KC Bidding Kft. ellen indított.

Részletek a 4., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.