Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Gyurcsány már a börtönről beszél

Munkatársunktól
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a miniszterelnök bebörtönöz, még erősebb leszek – ezt nyilatkozta a La Repubblica című olasz ellenzéki napilap online kiadásának mentelmi jogának felfüggesztése után Gyurcsány Ferenc. (Olaszországban nem teljesen ismeretlen az ilyen helyzet, hiszen Silvio Berlusconi miniszterelnök és cégei ellen is több eljárás indult már.) A volt szocialista miniszterelnök az interjúban arról beszélt: bebizonyítja, hogy „az igazi bűnözők azok, akik engem rágalmaznak és vádolnak”. Elmondása szerint az „Orbán-rezsim bukása után” helyreállítják a demokráciát Magyarországon és neki szerepe lesz ebben a folyamatban.
Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről hétfőn késő este döntött a parlament: a volt miniszterelnök kiadását a kormánypárti, a jobbikos és az LMP-s honatyák mellett a független Szili Katalin is megszavazta. Szili Katalin döntését a voksolás után már maga Gyurcsány Ferenc is szóvá tette a Facebookon, majd téma volt az MSZP frakcióülésén is. Lapunk információi szerint a képviselők egyöntetűen úgy foglaltak állást, hogy ez morálisan elfogadhatatlan és az árulás legsúlyosabb formája. Szili Katalin korábban lapunk megkeresésére azt mondta, hogy nem politikai okokból döntött a mentelmi jog felfüggesztésének megszavazása mellett, hanem azért, hogy később az igazságszolgáltatás tisztázhassa a volt miniszterelnök ügyét. A Facebookon téma volt a nem szavazó szocialista képviselők ügye is. Szanyi Tibor például azt írta, hogy külön sajtótájékoztatón állt ki a korábbi MSZP-s kormányfők mellett, szerinte ez felér egy vokssal. Lamperth Mónika pedig Botka Lászlót védte azzal, hogy Szegeden kellett elhárítania a „Fidesz piszkos támadását”.
Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztését az ügyészség kezdeményezte, hogy gyanúsítottként hallgathassák ki a sukorói kaszinóberuházás kapcsán hivatali visszaélés miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.