Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Gyurcsányból aligha lesz Dimitrov

Olvasónktól
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási formában volt hétfő este a parlamentben Gyurcsány Ferenc. Most épp Georgi Dimitrov szerepére készül. Gyanúsítottból majd ő lesz vádló. Ugyan már. Maradjunk annyiban, még ahhoz is több kell ennél, mint amit elfúló hangon előadott a táncos-komikus. De lássuk a lényeget, mert a böszme is és az MSZP is azt hiszi, hogy ha valamiről nem beszélnek, az nincs is. De bizony van.
Emlékezzünk arra, hogy a 2002-es választások után milyen alpári módon szórakozott az MSZP üdvöskéje, Géczi József Alajos azzal az Orbán Viktorral, aki egyedüli képviselőként még a felesége adóbevallását is csatolta a sajátja mellé. Rendben volt minden, de azért megpróbálták – politikailag persze teljesen korrektül – Orbánt csuklóztatni. Ki akart itt kivel leszámolni? Emlékezzenek Keller László elvtársra is. Mit művelt az az ember? Harminchét meghiúsult eljárás, de ugyanennyi tönkretett emberi sors és egzisztencia is. Egyetlen ügyet sem fogadott be az ügyészség, de mire az ártatlanság kimondatott, addigra keresztet lehetett vetni mindenre. Szóval ki akart itt kivel leszámolni?
Elfelejtette volna a böszme, hogy miniszterelnöksége idején, amikor népszerűségi mutatói zuhanórepülésbe kezdtek, váratlanul, műsoron kívül egyszerre indítottak adó-ellenőrzési eljárást – micsoda véletlen – Orbán Viktor, Kubatov Gábor és a többiek ellen? Persze országos kuncogás vette kezdetét, amikor Orbán közölte: Hajrá, APEH! Amiből aztán országos röhej lett, amikor a vizsgálat eredményeként az APEH pénzt utalt vissza Orbánnak. Ekkor sem akart senki leszámolni senkivel?
Vagy amikor Gy. F. megfogalmazta politikai krédóját. (Rendszeres bérmálkozóként biztosan tudja a böszme, mi az a krédó…) A jobboldalt le kell verni újra és újra, mindaddig, amíg fel akar állni a földről. Szóval ki akarta itt a politikai ellenfelét megsemmisíteni? Most, hogy kiderült, Orbán Viktornak és Kövér Lászlónak titkosszolgálati fedőnevük volt (Ovi és Bajusz), ami azt jelenti, hogy aktájuk is volt, feltehető a kérdés: ki is lépte át itt a törvényes határokat?
Gyurcsányéknál biztosan az a gyakorlat, hogy a Fittelina és a Nomentana meg a csillárlízingelés után meghirdették a valós adóbevallást. Adóelkerülés után. Ezek aztán szilárd elvek. Mint ahogy szilárd elveken alapulhattak a mosonmagyaróvári gyárnak juttatott extra kedvezmények is. Ami pedig a hazugságot illeti: szégyenteljes lemondásakor maga Gy. F. fogalmazott úgy, hogy a szavahihetősége megkérdőjeleződött. A hírhedt őszödi beszédről nem is beszélve. Szokták volt mondani, hogy akasztott ember házában ne emlegesd a kötelet. Miről beszélünk, elvtársak? Nem volna jobb inkább hallgatni?
Horányi Ödön
e-mail

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.