Hamarosan meglesznek a távhőárak

Hírösszefoglaló
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még nem kapta meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Energiahivatal javaslatát az új távhőárakról, de augusztus 31-ig meg kell érkeznie – adta hírül a hét végén a Hír TV. Az árakra vonatkozó elképzelés kialakítása előtt a hivatal megkérdezte az önkormányzatokat, s ennek során kiderült, a helyhatóságok abban bíznak, hogy az esetleges drágulás nem éri el az infláció mértékét. Ismert, hogy a távhő árának megállapítási joga egy tavalyi jogszabályváltozás nyomán a képviselő-testületektől az energetikáért felelős fejlesztési miniszterhez került. Bencsik János energetikai államtitkár kijelentette, bár az állam nem kényszerítheti veszteséges működésre a hőerőműveket, ám tisztában van azzal is, hogy a lakosság képtelen megfizetni a távfűtés piaci árát, ezért kordában tartja az árak emelkedését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.