Harminc kiló drogot foglaltak le Ártándon

Nagy Áron
2011. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 30 kilogramm marihuánát foglaltak le a pénzügyőrök egy román rendszámú busz utasától – közölte tegnap lapunkkal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A hatóság munkatársai az ártándi határátkelőhelyen ellenőriztek egy román rendszámú menetrend szerinti autóbuszt, amely Olaszországba tartott. A pénzügyőrök az utastérben találtak három táskát, amelyekben ömlesztve, alufóliával letakarva zöld színű növénydarabok voltak. Ezek jellegzetes szagot árasztottak, s a kábítószer-kereső kutya, illetve a drogteszt is megerősítette a marihuána jelenlétét. A táskákat kezdetben senki nem vallotta magáénak, de az egyikből előkerült egy pénztárca, amelyben egy román női névvel ellátott papírt találtak. Az illető az utasok között volt, s kezdeti tagadása után elmondta: a csomagokat Romániában egy fiatalembertől vette át, és Rómában egy másik férfinak kellett volna átadnia egy étteremben. A megbízó állítólag azt mondta neki: az Olaszországban lévő beteg testvérének küldi a növényeket, amelyek teaként megfőzve segíthetik a gyógyulását. A rendőrség őrizetbe vette a nőt, aki ellen büntetőeljárás indult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.